Sculptorul Constantin Brancusi se numara printre primele 50 de personalitati dintr-un top cu 500 de artisti ai secolului XX, realizat pe site-ul celebrei galerii Saatchi din Marea Britanie, in care conduc austriacul Egon Schiele, francezul Paul Czanne si spaniolul Pablo Picasso.

Topul primilor 500 de artisti ai secolului XX este realizat pe baza voturilor vizitatorilor site-ului www.saatchi-gallery.co.uk . Acestia pot vota o singura data oricate nume din lista artistilor din "The 20th Century Art Book", volum publicat de editura Phaidon.

Brancusi, cel mai mare sculptor roman de la a carui moarte s-au implinit anul trecut 50 de ani, se afla la ora difuzarii acestei stiri pe locul 35 in clasament, cu peste 10.500 de voturi, informeaza NewsIn.

Pe primele locuri ale clasamentului artistilor se afla Egon Schiele, cu 11.413 voturi, Paul Cézanne, 11.246 voturi, si Pablo Picasso, cu 11.232 de voturi. Urmeaza Marcel Duchamp, Willem De Kooning, Henri Matisse, Jackson Pollock, Piet Mondrian, Paul Gauguin si Andy Warhol.

Pe langa Brancusi, topul il include si pe pictorul roman de origine evreiasca Victor Brauner, pe locul 339.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.