CSM a propus ieri reglementarea exceptionala, pentru perioada 2008-2009, a admiterii in magistratura fara criteriul de vechime
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis sa propuna Ministerului Justitiei adoptarea unei initiative legislative prin care la nivelul judecatoriilor si Parchetelor de pe linga acestea sa poata fi angajati magistrati fara vechime in domeniul juridic, doar in urma unui concurs organizat de Institutul National al Magistraturii (INM). Acum pot deveni judecatori sau procurori doar absolventii INM (cu doi ani de studiu si unul de stagiu), prin concurs, in cazul juristilor cu cel putin cinci ani vechime, sau interviu, pentru cei cu zece ani vechime. Prin noul sistem nu este eliminat rolul INM in selectia viitorilor magistrati. Candidatii vor urma un stagiu de un an (6 luni de pregatire la INM si alte 6 luni de practica in instante sau Parchete), stagiu la care vor fi admisi doar in urma promovarii examenului de admitere la institut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.