"De viata noastra trebuie sa decidem noi insine. Telul nostru este respingerea centralizarii, realizarea autonomiei culturale depline. Consideram fireasca nazuinta tinutului Secuiesc la autonomie teritoriala", se arata in declaratie adoptata, la sfarsitul saptamanii trecute, la Conferinta regionala a reprezentantilor UDMR din Jimbolia (Timis)

Participantii la reuniunea de la Jimbolia au adoptat o Declaratie privind unirea administratiilor locale pentru folosirea posibilitatilor de accesare a fondurilor Uniunii Europene, pentru dainuirea si modernizarea comunitatii maghiare, in care isi fixeaza o serie de principii si obiective.

Astfel, intre dezideratele mentionate in document se afla faptul ca folosirea eficienta a fondurilor UE depinde de elaborarea planurilor de dezvoltare coordonate si de unirea administratiilor locale. "De aceea, Conferinta Regionala pentru Administratie Locala a UDMR considera ca sarcina primordiala a sa unirea administratiilor locale din Tinutul Secuiesc, Partium si din zonele de diaspora pentru asigurarea dezvoltarii rationale si coordonate si asigurarea dezvoltarii durabile", se arata in declaratie.
UDMR sprijina, de asemenea, infiintarea asociatiilor de dezvoltare comunitara si orice forma de asociere a administratiilor locale, cresterea eficientei colaborarii lor, precum si modernizarea, continuarea dezvoltarilor infrastructurale, folosind deopotriva fondurile Uniunii Europene si sprijinul financiar al Guvernului Romaniei.

Acestia sustin totodata limitarea atributiilor prefectului la controlul aplicarii legislatiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.