Mitropolitul Ardealului IPS Laurentiu Streza, presedintele Fundatiei Gojdu, cere sustinerea statului roman pentru a intenta un proces statului ungar, in vederea recuperarii mostenirii lui Emanuil Gojdu.
Anuntul Mitropolitului vine la o saptamana dupa ce Parlamentul de la Bucuresti a "rupt" Acordul romano-ungar privind infiintarea, la Budapesta, a unei fundatii care sa administreze mostenirea lasata "natiunii romane" de renumitul jurist roman.

"Actiunea va fi impreuna cu statul roman impotriva statului ungar. (...) Urmatorul pas va fi acela al unei actiuni juridice, care nu stiu cum ar trebui facuta. Eu nu actionez in numele Mitropoliei, ci in numele Fundatiei. Ne trebuie o casa de avocatura care sa preia cazul respectiv", a precizat IPS Streza, conform Rompres. Mitropolitul a admis ca Fundatia Gojdu nu are banii necesari pentru a-si permite demersul juridic, motiv pentru care mizeaza pe atragerea unor sponsorizari sau incheierea unei intelegeri cu o casa de avocatura, care, in caz de castig, sa obtina un procent din suma recuperata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.