Judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au constatat ca deciziile de eliberare din arest cu interdictia de a parasi Romania nu au nicio valoare
Oficial, judecatorul care ia o asemenea decizie trimite la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera o adresa prin care arata ca respectiva persoana, judecata in stare de libertate, are interdictie de a parasi teritoriul national. In practica, de la intrarea Romaniei in UE nu se mai stocheaza informatii privind trecerea frontierei nationale de catre persoanele cu cetatenie romana. Cazul care i-a pus pe ganduri pe judecatori este dosarul Cordunenilor, celebrul grup de interlopi din Iasi. Atunci cand au fost arestati pentru trafic de droguri, membrii clanului Corduneanu erau printre cei mai temuti. Initial, ei au fost trimisi in judecata la Iasi.
Dupa un an de detentie, Tribunalul Iasi a dispus cercetarea in libertate a inculpatilor, cu interdictia de a parasi tara. Apoi, Inalta Curte de Casatie si Justitie a transferat procesul la Tribunalul Cluj, care a dat pedepse de trei pana la opt ani de inchisoare. Procurorii au facut insa apel, care se judeca la Curtea de Apel Cluj. Numai ca, la aceasta faza a procesului, doi dintre cei sapte membri ai clanului nu au mai aparut. Fara prezenta lor la proces, judecarea dosarului nu poate continua, spune judecatorul Claudia Ilies de la Curtea de Apel Cluj.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.