Comisia Europeana va trimite o scrisoare prin care avertizeaza guvernul din Ucraina ca trebuie sa tina seama de problemele de mediu ce vor aparea odata cu finalizarea constructiei canalului Bastroe in apropierea Deltei Dunarii. Anuntul a fost facut - la Bucuresti - de comisarul european pentru transporturi, Jacques Barrot.

Aceasta dupa ce Ucraina anuntase autoritatile romane ca va finaliza canalul Bastroe fara sa le consulte.
Comisarul european pentru transporturi, Jacques Barrot, a declarat ca autoritatile de la Bruxelles vor atentiona Ucraina asupra problemelor de mediu pe care ar urma sa le provoace canalul Bastroe.

"Comisia Europeana vrea sa ajute guvernul roman, iar in acest sens i-am cerut comisarului european pentru mediu sa redacteze o scrisoare pe care sa o trimita guvernului ucrainean".

"Aceasta scrisoare va reaminti autoritatilor din Ucraina ca este vorba despre probleme grave de mediu", a declarat comisarul european pentru transporturi, Jacques Barrot.

Reactia Uniunii Europene vine dupa ce autoritatile romane au atras atentia - in consiliul de mediu de la Bruxelles - ca Ucraina a anuntat ca va finaliza canalul Bastroe in mod unilateral.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.