Brigada Antiterorista din Serviciul Roman de Informatii in colaborare cu forte specializate din Ministerul Apararii, SPP, MIRA si Ministerul Public au simulat, ieri, o interventie contraterorista pentru anihilarea unei grupari care a luat ostatici membrii unei delegatii oficiale
Aplicatia s-a inscris in seria pregatirilor pe care fortele de securitate le desfasoara in perspectiva summitului NATO care va avea loc luna viitoare in Romania. Din cauza faptului ca aplicatia s-a desfasurat dupa un scenariu cat mai aproape de realitate, accesul populatiei in zona hotelurilor Parc si Ramada din Bucuresti a fost restrictionat pentru cateva ore. Unii turisti straini s-au speriat de tirul armelor automate, bubuiturile grenadelor de exercitiu si de mascatii inarmati pana in dinti care impanzisera zona. Colonelul Florin Coldea, prim adjunct al directorului SRI, a declarat ca unul din scopurile aplicatiei a fost acela de a testa reactia fortelor de securitate in cazul in care in timpul Summit-ului va avea loc vreun atentat terorist.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.