Summitul NATO va aduce invitatia de aderare a Croatiei, in timp ce aderarea Macedoniei este inca blocata de Grecia.
Ministrii de Externe ai statelor membre NATO au semnat trei seturi de documente de aderare la Alianta pentru Croatia, Albania si Macedonia, au declarat surse diplomatice citate de Reuters. Ministrii din cele 26 de state membre au participat joi la Bruxelles la o reuniune informala dedicata schitarii agendei Summitului de la Bucuresti.

Eforturile Macedoniei si Albaniei de a obtine invitatia de aderare la Bucuresti sint insa zadarnicite de Grecia, care nu accepta intrarea Macedoniei in NATO sub actualul nume, identic cu cel al unei provincii istorice elene. Potrivit Reuters, mai multe cancelarii occidentale considera necesar ca odata cu Macedonia sa amine si aderarea Albaniei, pentru ca macedonenii sa nu se simta izolati politic.

Macedonia a fost admisa in ONU cu denumirea provizorie de Fosta Republica Iugoslava Macedonia si se afla, de 17 ani, in disputa cu Atena in privinta numelui.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.