Vizita la Bucuresti a cancelarului austriac Alfred Gusenbauer are ca miza imbunatatirea relatiilor UE cu Serbia, Romania putand fi o punte in acest sens, scrie cotidianul austriac Die Presse in editia online.

Cancelarul Alfred Gusenbauer este insotit de o delegatie de oameni de afaceri, avand programate intalniri cu premierul Calin Popescu Tariceanu, cu presedintele Traian Basescu si o scurta vizita in Parlamentul de la Bucuresti, informeaza NewsIn.

"In centrul vizitei stau problemele UE, Balcanii de Vest, energia, schimbarile climatice si cooperarea economica", scrie Die Presse.

"Gusenbauer vrea sa discute cu Tariceanu si despre posibilitatile de a imbunatati dialogul dintre statele UE si Serbia, afectat de recunoasterea independentei Kosovo de catre mai multe state membre. Bucurestiul ar putea fi o punte in acest sens, deoarece Romania nu recunoaste deocamdata Kosovo", explica ziarul austriac.

Austria este cel mai mare investitor european in Romania (BCR-Erste, Petrom-OMV) si conduce consortiul multinational ce va construi conducta de gaz Nabucco, proiect conceput ca alternativa la reteaua de distributie ruseasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.