Regizorul Nae Caranfil isi prezinta cel mai nou film, "Restul e tacere", de la Institutul Francez, inclus in Festivalul Filmului Francofon care are loc intre 7 si 14 martie, informeaza NewsIn.

Festivalul se deschide vineri, la ora 20.00, cu o proiectie la Sala Elvira Popescu a filmului "Le voyage du ballon rouge", de Hsiao Hsien. Evenimetul reuneste filme din noua tari, printre care Franta, Austria, Canada, Tunisia sau Slovacia, prezentate in 18 proiectii speciale.

Ziua de 12 martie va fi dedicata Romaniei, prezenta cu trei filme in programul festivalului francofon. De la ora 18.00 va rula, tot la Elvira Popescu, un film realizat cu ocazia implinirii a 100 de ani de la sosirea lui Brancusi la Paris, de Ziua Frantei, pe 14 iulie 1904, "Drum spre Infinit", de Cristian Amza. In aceeasi zi este programata si o biografie a dramaturgului Eugene Ionesco, documentarul "Regele nu moare", de Lucia Hossu-Longin.

Nae Caranfil isi va prezenta, de la ora 20.00, filmul "Restul e tacere", cel mai scump film romanesc realizat dupa 1989, cu un buget de 2.430.000 de euro, despre regizorul Grigore Brezeanu (Marius Florea Vizante) si producatorul Leon Popescu (Ovidiu Niculescu), care realizeaza impreuna primul film romanesc de fictiune, "Independenta Romaniei"(1911).

Regizorul este invitatul programului Institutului Francez "Mana libera lui... Nae Caranfil" si va prezenta si doua filme care i-au marcat cariera: "Les demoiselles de Rochefort", de Jacques Demy, care va rula pe 13 martie, de la 20.00, si "Le goût des autres" de Agnès Jaoui, proiectat in ultima zi a festivalului, pe 14 martie, tot de la 20.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.