Mediumetrajul documentar "Nu te supara, dar...", regizat de Adina Pintilie, a primit premiul pentru cea mai buna regie la festivalul international de film contemporan din Mexic, care a avut loc intre 19 februarie si 3 martie 2008, anunta echipa filmului.

Pelicula romaneasca a concurat cu alte 14 filme documentare si a primit distinctia "El premio de la major realizacion femenina", premiul pentru cea mai buna regie de film documentar semnata de o femeie.

Filmul a fost selectat si in cel mai important festival de film documentar din Europa, cel de la Amsterdam (IDFA 2007), si a fost premiat, la inceputul lunii noiembrie 2007, cu trofeul "Golden Dove", la editia 50 a festivalului de la Leipzig, arata NewsIn.

"Nu te supara, dar...", realizat in programul Aristoteles Workshop de la Sibiu, in 2006, spune povestea unei comunitati marginale, cea a bolnavilor mintal, care, "desi considerata 'nula' din punct de vedere al utilitatii sociale, poseda o valoare umana profunda si nealterata", se arata in prezentarea documentarului.

"Nu te supara, dar.." este filmul de debut in mediumetraj documentar al Adinei Pintilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.