Maine, in Sala Multimedia a Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) are loc, la ora 9.30, lansarea oficiala a campaniei "Anul European al Dialogului Intercultural (AEDI) 2008 in Romania".
Evenimentul este urmat de o conferinta de presa pe aceasta tema, programata intre orele 10.40 - 11.15. In fiecare an, Uniunea Europeana defineste o tema in vederea realizarii unei campanii de crestere a constientizarii publicului si de atragere a atentiei guvernelor nationale asupra unei problematici specifice, se arata intr-un comunicat al MCC. Pentru anul 2008, Dialogul Intercultural a fost definit drept cea mai sigura cale spre o mai buna intelegere si convietuire intre cei 500 de milioane de cetateni europeni. Uniunea Europeana a identificat mai multe arii tematice unde dialogul intercultural este prezent zi de zi, si anume: cultura, educatia, migratia, minoritatile, religia si tineretul. Si pentru ca traim intr-o lume in care comunicarea rezolva sau ar trebui sa rezolve probleme cu care se confrunta, Romania isi propune sa promoveze dialogul intercultural, sa incurajeze diversitatea culturala participand la aceasta campanie pan-europeana cu o serie de proiecte. Astfel, maine vor fi prezentate proiectul national Puzzle, precum si alte proiecte ce se vor desfasura sub egida AEDI. Reprezentanti ai Comisiei Europene, ai Ministerului Culturii si Cultelor, ai institutiilor si ai organizatiilor nonguvernamentale, precum si ambasadorii nationali ai AEDI, Sandra Pralong si Damian Draghici, vor orienta dezbaterile spre temele de interes in promovarea dialogului intercultural.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.