Constructorul Autostrazii Transilvania a anuntat ca anul acesta vor fi finalizati doar 26 de kilometri.

Reprezentantii companiei Bechtel au anuntat ieri ca nu vor putea finaliza in acest an lucrarile la tronsonul 2B, Campia Turzii- Gilau, din Autostrada Transilvania. In ciuda declaratiilor optimiste ale politicienilor si ale mai-marilor Companiei de Autostra zi si Drumuri Nationale, directorul de comunicare Bechtel, Bogdan Zgarcitu, a declarat ca pana la sfarsitul anului, daca totul va decurge normal, se va putea finaliza doar o parte din tronsonul 2B, circa 26 de kilometri.

„Daca cei de la Administratia Nationala a Drumurilor ne vor sustine, cu bani, cu terenuri, incerca m sa finalizam sectorul Tureni- Valisoara, din tronsonul Campia Turzii-Gilau. La Tureni va exista un racord cu Drumul National 1, iar la Valisoara un alt racord cu Drumul Judetean 107J, care face legatura intre localitatea Luna si orasul Turda“, a spus Zgarcitu. Lucrarile in teren depind de posibilitatea de finantare a proiectului de catre Statul Roman.

„Pentru cele doua tronsoane Gila u-Campia Turzii si Suplacu de Barcau-Bors avem un proiect de finantare in suma de 442 milioane de euro. Din acesti bani am primit avansul de 132,6 milioane de euro. Acum asteapta o rectificare bugetara sa poata rezolva problema cu finantarea“, a mai spus directorul Zgarcitu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.