Este ministrul Justitiei de 2 zile si deja a reusit sa agite membrii PNL, iar gurile rele vorbesc despre o incompatibilitate in functiile pe care Catalin Predoiu le are

Noul ministru al justitiei, Catalin Predoiu, impreuna cu fratele sau, Cosmin, sunt avocati definitivi in Baroul Bucuresti. Cu toate acestea, ei detin si functia de cenzori intr-o societate comerciala, fapt ce contravine Legii nr. 51/1995 (actualizata) pentru organizarea si exercitarea profesiei ce avocat.

Astfel, potrivit Gardianul, Catalin Predoiu, noul ministru al justitiei, nascut la 27 august 1968, in Buzau, a intrat in Baroul Bucuresti, ca avocat definitiv, la data de 1 octombrie 1991. Fratele acestuia, Cosmin, nascut tot in Buzau, la data de 6 iulie 1974, a intrat, de asemenea, in Baroul Bucuresti, tot ca avocat definitiv, pe data de 1 noiembrie 1997. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), cei doi frati Predoiu detin, incepând cu data de 27 iunie 2000, functia de cenzori ai societatii comerciale Roact Consulting & Management SRL, firma inregistrata la Vaslui, la data de 5 septembrie 2000, ce are un capital social de 25 de milioane de lei vechi si care se ocupa cu activitati de comert cu ridicata al produselor textile. Potrivit ONRC, societatea are doi asociati, respectiv cetateanul francez Jean Philippe Servanton, cu 4 % din beneficii si pierderi, si off-shore-ul Fox Overseas Finance Limited, din Insulele Virgine, cu un procent de 96 la suta din actiuni.

Potrivit Legii 51/1995 (actualizata pâna la data de 28 decembrie 2005), pentru organizarea profesiei de avocat, la Art. 14 se precizeaza ca exercitarea profesiei de avocat este incompatibila cu „activitatea salarizata in cadrul altor profesii decât cea de avocat“ sau „exercitarea nemijlocita de fapte materiale de comert“. O alta posibila stare de incompatibilitate in exercitarea profesiei de avocat pe care ar fi putut-o savârsi, in ultimii ani, actualul ministru al justitiei este aceea ca, desi era avocat in Baroul Bucuresti, a detinut concomitent si functia de administrator al Casei de Economii si Consemnatiuni CEC SA. Asta, in cazul in care nu a facut cerere de suspendare din Barou, informatie care nu a putut fi verificata in cursul zilei de ieri.

Insa conform agentiei Mediafax, care il citeaza pe presedintele institutiei de credit, Radu Ghetea, noul ministru al justitiei va demisiona din CA.„Pe durata mandatului de ministru al justitiei, calitatea de avocat a domnului Catalin Marian Predoiu va fi suspendata pentru caz de incompatibilitate", se arata intr-un comunicat al societatii de avocati Zamfirescu Racoti Predoiu.

Noul ministru al justitiei va semna in aceasta dimineata protocolul de predare-primire a portofoliului cu predecesorul sau, interimarul Teodor Melescanu, informeaza Adevarul. Cel care a ocupat timp de 45 de zile fotoliul lasat liber de demisionarul Tudor Chiuariu a lasat sa se inteleaga, chiar de fata cu premierul si cu seful statului, ca este usurat ca a fost eliberat de aceasta sarcina. Melescanu a fost inregistrat de camerele de filmat, la ceremonia depunerii juramantului de catre Predoiu, exclamand „bogdaproste" in momentul in care a dat mana cu Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.