Senatorul PRM de Cluj, Gheorghe Funar, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca are informatii clare conform carora in contextul zilei de 15 martie, de Ziua maghiarimii, se va incerca proclamarea autonomiei teritoriale a asa-zisului Tinut Secuiesc.

„In 15 martie se va proclama autonomia Republicii Independente Secuiesti, cu armata proprie, cu steag, Parlament si presedinte, dupa modelul Kosovo“, a afirmat Funar. Parlamentarul a explicat ca si in Tinutul Secuiesc se parcurg aceiasi pasi spre autonomie ca in Kosovo. „In provincia Kosovo, sârbii au fost epurati etnic, si au mai ramas doar 100.000 inainte de a se proclama unilateral independenta provinciei. La fel s-a intâmplat in Harghita, Covasna si Mures de unde, din 1990 incoace, au fost izgonite peste 50.000 de familii de români, s-au realizat discriminari etnice si in invatamânt, si la angajare, unde, chiar in institutiile de stat, una dintre conditii a fost cunoasterea limbii maghiare“, a punctat Funar. Secretarul general al PRM a mai spus ca in a doua etapa dupa proclamarea independentei Republicii Independente Secuiesti, UDMR, PCM, CSM, CNMT, sustinuti de politicieni de la Budapesta, vor solicita Uniunii Europene delegarea unui raportor, exact ca in cazul provinciei Kosovo.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.