Ministerul de Externe al Maltei l-a rechemat pe Alain Mangion, ambasadorul acestei tari la Bucuresti, dupa ce Cotidianul a dezvaluit marti ca acesta a derulat afaceri personale in Romania
Alain Mangion, administratorul firmei Credinvest International Corporate Finance Ltd. din Malta si totodata ambasador al acestei tari la Bucuresti, a fost retras din aceasta functie, informeaza Ministerul Afacerilor Externe din aceasta tara. Solicitat sa comenteze modul in care sint respectate prevederile Conventiei de la Viena-Relatii Consulare, care interzic implicarea ambasadorilor in activitati economice pentru profitul personal in tarile in care acestia sint trimisi, Ministerul de Externe maltez a remis ieri un comunicat ziarului Cotidianul: „Va rugam, luati la cunostinta ca Alain Mangion nu mai este ambasador al Maltei in Romania“. Aceasta decizie nu a fost adusa la cunostinta omologilor romani de la Ministerul Afacerilor Externe, ceea ce demonstreaza ca destituirea a avut loc imediat dupa dezvaluirile din editia de marti. Intrebat cind a avut loc revocarea lui Alain Mangion, Mario Schiavone, seful Biroului de presa al Ministerului de Externe maltez, nu a putut preciza cind a fost decisa revocarea.

Guvernul maltez s-a aratat a fi mai reactiv in privinta acuzelor de incalcare a legii aduse reprezentantilor sai decit cel roman, in situatii similare. Fapte cel putin la fel de grave, savirsite de diversi oficiali romani, relatate chiar si saptamini in sir de presa romaneasca, nu au fost urmate de nici o reactie guvernamentala in Romania.

Subiectul implicarii lui Alain Mangion in diverse afaceri a fost preluat ieri si de presa malteza. Cotidianul de limba engleza „Malta Star“ a citat articolul din Cotidianul si a titrat pe prima pagina: „Ambasadorul maltez in Romania, implicat in scandal diplomatic“. „Investigatii facute de «Malta Star» arata ca activitatile comerciale ale lui Alain Mangion incalca prevederile Conventiei diplomatice de la Viena“, sustine ziarul maltez. Cotidianul a relatat marti ca firma Credinvest International Corporate Finance Ltd. din Malta, fondata de Alain Mangion, da consultanta Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) pentru selectarea viitorului concesionar al autostrazii Comarnic-Brasov. Implicarea ambasadorului este dovedita de un act de asociere in cadrul unui consortiu intre Credinvest International Corporate Finance, Louis Berger si o casa de avocatura, toate acestea urmind sa acorde consultanta CNADNR.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.