Peste un miliard de lei vechi este valoarea producerii a 17.000 de caciulite si fulare electorale cu insemnele social-democratilor. PSD a contractat, in campania din 2004, manufacturarea acestor materiale electorale, iar acum se pare ca a uitat sa plateasca contractul, in valoare de 120.000 de lei noi
Nici n-a ajuns bine Adrian Nastase sef al Consiliului National al PSD, ca partidul i-a si pus in brate o problema grea: achitarea restantelor din campania electorala din 2004. Concret, este vorba de mai vechea restanta de 120.000 de RON, contravaloarea a 17.000 de caciulite si fulare comandate acum trei ani si neplatite nici pana azi, informeaza Gandul.

Ieri, la usa Consiliului National a batut o firma de recuperare a creantelor, Urban si Asociatii, care a primit mandat din partea producatorului de materiale de campanie, firma RP Media Production, sa negocieze cu CN al PSD achitarea banilor.„RP Media, presata fiind de situatia economica, dar si prin prisma faptului ca, la aceasta factura eliberata catre PSD a platit statului roman, pe langa TVA, si impozit pe profit, vazand ca nu gaseste intelegere sa primeasca plata contravalorii materialelor publicitare furnizate PSD, a ales sa delege agentia de colectare debite Urban si Asociatii in vederea rezolvarii acestui diferend financiar“, se arata intr-un comunicat al agentiei de recuperare.

Insa potrivit Ziua, aici are un cuvant de spus si trezorierul recent ales, Aristide Roibu. In momentul de fata, social-democratii se afla in ingrata situatie de a-si fi furat singuri caciulile.Cu recuperatorii la usa, trezorierul PSD, Aristide Roibu, s-a angajat ca partidul va plati in rate datoria.
"Urmare a primelor contacte stabilite cu PSD, colectorii de debite de la Urban si Asociatii, au obtinut promisiunea prezentarii unei esalonari de plata, care este asteptata sa vina din partea Trezorierului PSD astazi 26 februarie 2008".

Conform Gardianul, in anul 2005, intrucat Fiscul blocase conturile societatii RP Media Production din cauza neachitarii TVA aferenta acestui contract, conducerea PSD a facut o plata partiala, insa acesti bani au fost ultimii platiti. Agentia a mai adaugat ca la debitul principal s-au acumulat si dobanzi in valoare de 30.000 RON, intrucat clientul a intarziat la randul sau platile catre bugetul de stat. Agentia avertizeaza ca, daca debitul principal si dobanzile nu vor fi acoperite pana la 1 martie 2008, PR Media va fi nevoita sa se adreseze instantei de judecata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.