Zeci de buletine de „vot” autonomiste, au fost gasite la marginea orasului Trgu-Mures. Toate aveau marcate cuvntul „Nem” („Nu”) la intrebarea legata de autonomia Tinutului Secuiesc
La Oradea au aparut manifeste care fac propaganda pentru infaptuirea Ungariei Mari prin orice fel de mijloace. Orasul a fost invadat de afise care infatiseaza harta Ungariei Mari alaturi de sloganuri precum „Ardealul pamânt unguresc”. Publicatia de limba maghiara „Europai Ido” continua campania de jigniri si umilinte la adresa românilor din Ardeal. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii nu a amendat niciodata „Europai Ido” pentru jignirile adresate românilor si tiganilor. A facut-o, in schimb, atunci când a fost atacata de catre aceeasi publicatie minoritatea evreiasca din România.

Zeci de buletine de vot, utilizate de separatistii unguri din Transilvania la referendumul de anul trecut, privind autonomia asa-numitului „Tinut Secuiesc”, au fost gasite, ieri la prânz, intr-o groapa, la marginea satului Livezeni, situat la doar 5 km de Târgu-Mures. Cele mai multe dintre buletine erau arse, complet sau partial, insa, pe cele ramase, cât de cât lizibile, se poate vedea faptul ca aceia care „votasera” la simulacrul de referendum o facusera impotriva autonomiei.

Noul lider al Consiliului National Secuiesc, târgumureseanul Balazs Izsak, a spus, initial, ca ar fi vorba despre „o diversiune”. Ulterior, acelasi Izsak a admis ca exista posibilitatea ca buletinele respective sa fi fost aruncate si incendiate de voluntari ai CNS, care au umblat cu urnele mobile din poarta in poarta si care, pesemne, au gasit mai comod sa se debaraseze de buletinele de vot decât sa mai piarda timpul cu numararea buletinelor si centralizarea rezultatelor. Potrivit conducerii „secuilor”, peste 99,3% din locuitorii din judetele Mures, Harghita si Covasna, care au acceptat sa participe la „referendumul” organizat de CNS, ar fi raspuns afirmativ la intrebarea daca sunt sau nu de acord cu autonomia teritoriala a „Tinutului Secuiesc”.

«Europai Ido» toarna gaz pe focul relatiilor româno-maghiare

Periodicul de limba maghiara „Europai Ido” („Timpul Europei”, in traducere – n.r.), care apare la Sfântu-Gheorghe, isi inteteste atacurile la adresa comunitatii românesti din zona asa-zisului „Tinut Secuiesc”. In numarul 4 din luna februarie a anului in curs, un anume Sandor Csiki, membru de vaza al Consiliului National Secuiesc Mures, publica doua articole care impresioneaza prin abundenta de insulte si injurii la adresa comunitatii românesti din Târgu-Mures.

CNCD se face ca nu citeste «Europai Ido»

„Europai Ido” nu este la primul atac de acest fel indreptat impotriva comunitatii românesti. Aproape ca nu exista numar al publicatiei din care sa nu lipseasca insulte si atacuri de tot felul la adresa românilor ca popor, a României ca stat si a ordinii constitutionale. Nu lipsesc din „Europai Ido” nici insultele la adresa altor etnii. Evreii si tiganii sunt principalele grupuri etnice vizate constant. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a sanctionat doar o singura data, cu o amenda modica, publicatia respectiva pentru insulte aduse comunitatii evreiesti. Niciodata insa CNCD nu a sanctionat textele profund jignitoare la adresa majoritatii românesti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.