Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat ieri ca Romania si-ar putea schimba pozitia in chestiunea Kosovo in functie de circumstante
Olteanu a mai spus ca Romania nu a recunoscut independenta provinciei Kosovo din motive de legalitate, potrivit Hotnews. „Romania va vedea care sunt circumstantele si atunci cand circumstantele vor fi altele, pozitia ei va fi in functie de circumstante. Deocamdata avem niste circumstante, avem niste legi, avem un cadru international si am judecat asa”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor. Intrebat daca Romania este mai legalista decat Statele Unite sau cele 20 de state UE care au recunoscut independenta Kosovo, Olteanu a spus ca “am primit si un exemplu din partea domnului presedinte, suntem la fel de legalisti cum a fost Ceausescu in ’68”. “Dar sa ne fereasca Dumnezeu sa gandim vreodata ca noi nu recunoastem Kosovo ca avem o problema in Romania. Noi nu recunoastem Kosovo ca avem o problema in Kosovo, nu in Romania”, a mai spus acesta. Vicepresedintele PNL a precizat ca UDMR nu trebuie sa plece de la guvernare pentru ca a exprimat o pozitie contrara cabinetului din care face parte. Totusi, o serie de liberali au propus scoaterea UDMR din Guvern. O eventuala schimbare a pozitiei Romaniei in cazul Kosovo ar fi sanctionata dur de Moscova, care a aratat Parlamentului de la Bucuresti “consideratie” pentru nerecunoasterea independentei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.