Senatorul UDMR de Cluj, Eckstein Kovacs Peter, sustine ca ar trebui introduse modificari in Codul Familiei astfel incat cuplurile de homosexuli sa aiba drepturile civile de care se bucura si cuplurile casatorite de heterosexuali, transmite corespondentul NewsIn
Eckstein a dat exemplul Olandei sau Belgiei, care, potrivit Gandul, accepta casatoriile intre persoane de acelasi sex, dar si al Ungariei sau Slovaciei, care, „au adoptat o formula care nu inseamna casatorie, dar reglementeaza anumite aspecte juridice”. „Indiferent care va fi soarta proiectului la Camera Deputatilor, trebuie spus ca la noi nu sunt inca reglementate aspectele juridice ale concubinajului, ce sa mai vorbim despre relatiile homosexuale! Nu se pot mosteni intre ei, nu pot obtine impreuna credite bancare etc. Cred ca intr-un nou Cod al familiei trebuie cuprinse aceste aspecte, atat referitor la relatiile hetero, cat si homosexuale”, a subliniat Eckstein.

"in statele dezvoltate li se recunosc anumite drepturi si homosexualilor si heterosexualilor daca traiesc impreuna intr-un mod durabil. in unele tari, acestea merg pana la casatorie - cum este Spania, Canada, Olanda, Belgia - iar in alte state sunt recunoscute drepturile civile ale cuplurilor formate din oameni de acelasi sex. Cred ca acesta este drumul pe care trebuie si noi sa mergem", a declarat Eckstein, citat de Ziua.

Senatorul propune o regandire in intregime a Codului Familiei, dat fiind ca textul principal se bazeaza pe un Cod Civil adoptat in anii '50 si nu cuprinde nici macar reglementari ale concubinajului la pesoane heterosexule, un fenomen destul de des intalnit in societatea de astazi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.