Pe la orele pranzului da cel mai mare randament. Cand e soare bun, produce un megawatt pe ora

Este total nepoluanta, are garantie 25 de ani, a costat circa 270.000 de euro, iar investitia se amortizeaza in 15-20 de ani. Produce energie verde pe care o varsa direct in reteaua nationala si are peste 30 de kW putere. Este centrala solara de curent electric fixata pe acoperisul Facultatii de Inginerie Electrica Bucuresti. Profesorii care au „nasit-o” spun ca aceasta este centrala cea mai mare de acest fel din sud-estul Europei. Fiindca produce energie curata, operatorul ar trebui sa primeasca in curand si certificat verde.

Un intreg panou, dat peste cap de ... simple excremente de pasare

Peste 200 de panouri pe circa 220 de metri patrati fac toata centrala. Studentii au botezat-o „plantatia”. De pe un singur metru patrat de panou se „recolteaza” un kilowatt. Fiecare panou este format din lamele de siliciu si este imbracat in sticla de protectie. Siliciul este materialul ideal pentru asa ceva, ieftin, foarte pur si in plus se gaseste din belsug.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.