Un crucisator american cu peste 400 de militari la bord a acostat, astazi, in dana pasageri a Portului Constanta, pentru o escala de patru zile, anunta NewsIn.

Ofiterul de relatii publice al Statului Major al Fortelor Navale (SMFN), lt.cdr.Mugurel Pascu, a declarat ca vizita va incepe cu o intalnire intre comandantul Comandamentului Flotei, contramiralul de flotila Mircea Rusmanica si comandorul Matthew Sharpe, comandantul crucisatorului USS „San Jacinto”.

Comandantul navei americane va discuta cu reprezentatii marinei militare romane despre planul de cooperare bilaterala - in care este cuprinsa si vizita crucisatorului american la Constanta - si despre capabilitatile scolilor de subofiteri.

Pe timpul stationarii, comandantul navei americane va vizita si Scoala Militara de Maistri a Fortelor Navale, dar si alte unitati ale SMFN.

Crucisatorul „San Jacinto”, aflat sub comanda comandorului Matthew Sharpe, are la bord un echipaj format din 402 marinari, dintre care 35 sunt ofiteri. Nava are lungimea de 173 metri, latimea de 16.8 metri, pescajul de 10.2 metri si deplasamentul de 9,600 tone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.