Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu au fost cel mai des mentionati oameni politici in ziarele de calitate, in ultimele doua luni
In perioada decembrie 2007 - ianuarie 2008, cei mai mediatizati politicieni in presa scrisa au fost Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu. Actorii scenei politice fie au tinut prima pagina a ziarelor, fie au aparut in comentariile editorialistilor ca personaje secundare.

Cei doi politicieni si-au disputat suprematia nu doar intre Cotroceni si Palatul Victoria, ci si in „varful penitei" jurnalistilor de la ziarele nationale de calitate (quality). Potrivit monitorizarii realizate de compania Media Image, numele presedintelui Traian Basescu a aparut in 1.879 de articole, stiri si comentarii, iar cel al premierului Calin Popescu Tariceanu, in 1.106 de materiale de presa. Este firesc ca cei doi sa tina treaza atentia ziaristilor de la cele opt cotidiene quality.

„Steaua" lui Becali este vizibila in presa

Chiar daca, in aparenta, sfarsitul si inceputul unui an sunt perioade mai calme din punct de vedere al politicii (teoretic, fireste), de aceasta data scena a fost framantata de numeroase evenimente: infiintarea noului partid PD-L, cazul Norica Nicolai, sapte ministri cercetati de DNA, accidentul ministrului Ludovic Orban si sarbatoarea nationala de la 1 Decembrie.

La acestea se adauga sarbatorile de iarna, la care lumea politica a fost in centrul atentiei si, ca de obicei in fiecare iarna, capriciile zapezii care l-au gasit nepregatit pe Adriean Videanu, primarul general al Bucurestiului. (Viscolul si blocajul rutier l-au propulsat pe Videanu in topul frecventei in presa.)
Ierarhia intocmita pe baza monitorizarilor Media Image este, oarecum, normala. Presedintele si premierul se afla pe primele doua locuri, fiind urmati, la mare distanta, de Opozitie – Mircea Geoana si Ion Iliescu. Cum aminteam, pozitiile lui Adriean Videanu si Ludovic Orban sunt justificate de contextul social-politic.

Totusi, prezenta lui Gigi Becali pe pozitia a treia pare surprinzatoare. Seful PNG a beneficiat nu de anvergura sa politica, ci de „locomotiva" de imagine a Stelei, club pe care il finanteaza. La aceasta se adauga si cercetarile DNA in legatura cu transferurile de jucatori.
Asadar, prezenta lui Becali in paginile acestor cotidiene nu trebuie sa mai mire pe nimeni. De remarcat este si prezenta slaba a lui Corneliu Vadim Tudor si Marko Bela, sefi a doua formatiuni politice aflate (istoric) intr-o permanenta opozitie doctrinara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.