Dupa mai bine de un an de tergiversari, amnari si alte vicii de procedura, in special venite din partea avocatilor, Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat, ieri, recursul inaintat de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care instanta a micsorat pedepsele membrilor clanului „Camataru“.
Scopul acestor tergiversari, spun surse judiciare, a fost tocmai acela ca liderul gruparii infractionale, Ion Balint, zis „Nutu Camataru“, sa poata comparea, in scurt timp, in fata Comisiei de liberari conditionate pentru a se elibera din penitenciar, unde executa o pedeapsa de 6 ani intr-un alt dosar de tâlharie. Surse apropiate gruparii infractionale au precizat ca Nutu si-a „aranjat“ eliberarea, iar subordonatii sai din temutul clan au pus mâna de la mâna si i-au cumparat din Spania ultimul model de Lamborghini, in valoare de 300.000 de euro, pe care sa i-l daruiasca marelui sef la iesirea din puscarie.

La 7 februarie 2007, Curtea de Apel Bucuresti a decis punerea in libertate a capului gruparii,
Ion Balint, zis „Nutu Camataru“, si reducerea pedepselor celorlalti membri ai clanului. Fratele lui Nutu, Vasile Balint, zis „Sile Camataru“, a beneficiat prin sentinta Curtii de Apel de o reducere a pedepsei cu inchisoarea de la 15 la 13 ani, in timp ce mama acestora, Smaranda Stoica, zisa „Mimi Camatareasa“, a beneficiat de o reducere de la 5 ani la 3 ani de inchisoare cu suspendare. Singurii membri ai clanului „Camataru“ fata de care instanta nu a dispus vreo modificare a sentintelor prin care au fost condamnati sunt Angela Stoica, sora lui Nutu si Sile, si locotenentul acestora, Silviu Dudita, zis „Fluturica“, ambii având de executat câte 12 ani de detentie.

La 12 luni de la pronuntarea acestei sentinte, Inalta Curte de Casatie si Justitie a reusit, in sfârsit, ieri, sa judece recursul DIICOT impotriva acestei solutii. Asta, pentru ca, intre timp, Nutu Camataru a incercat fara succes sa se libereze conditionat din penitenciar la executarea a jumatate dintr-o pedeapsa de 6 ani pe care a primit-o pentru savârsirea infractiunii de tâlharie. Comisia de liberari a amânat luarea unei decizii pâna in luna aprilie 2008, invocând faptul ca Nutu este recidivist, faptele comise sunt cu violenta si mai are pe rolul instantelor inca doua dosare in care apare ca lider al unor grupari de crima organizata.

Liderul interlop s-a declarat nevinovat

In fata completului de judecata, prezidat de magistratul Madalina Buta, au comparut 23 de membri ai Clanului Camataru. Aparatorii acestora au sustinut ca instanta trebuie sa respinga recursul DIICOT. Fiecare dintre cei audiati a precizat ca este nevinovat,ca a ajuns sa fie condamnat in acest dosar printr-o conjunctura nefavorabila sau ca nu poate suporta regimul detentiei. Cel mai revoltator discurs a fost al lui Ion Balint, alias „Nutu“, care a declarat: „Onorata Curte, imi mentin toate declaratiile date, chiar daca ele nu sunt atât de multe, si ma declar nevinovat“. Pâna la inchiderea editiei, magistratii nu terminasera de audiat toti inculpatii si nu au pronuntat o solutie. Tot ieri, la Tribunalul Bucuresti ar fi trebuit sa se judece un nou termen din noul dosar de crima organizata al Clanului „Camataru“, legat de afaceri cu trafic de persoane, prostitutie si proxenetism pe relatia Discoteca Herastrau – Elvetia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.