Pista Aeroportului „Aurel Vlaicu“ sta in drumul unei sosele catre zona rezidentiala din nordul Bucurestiului.

Primaria Capitalei intentioneaza sa construiasca o ruta alternativa la soseaua Bucuresti-Ploiesti, care ar urma sa deserveasca zona rezidentiala Baneasa. Noua artera, lunga de zece kilometri si cu doua benzi pe sens, ar urma sa porneasca de la Bdul Barbu Vacarescu, pe Strada Avionului, sa treaca peste calea ferata Bucuresti-Constanta si pe sub Aeroportul „Aurel Vlaicu“ si sa se termine in soseaua de centura. Astfel, ruta va deservi cartierul ANL Henri Coanda, complexul Baneasa Residential al lui Gabriel Popoviciu si zona de vile deja existenta. Municipalitatea nu a estimat deocamdata costurile, dar apreciaza ca lucrarea va fi gata in trei ani, spune Gheorghe Udriste, directorul de infrastructura din cadrul primariei.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, confirma ca proiectul exista, dar spune ca acesta este deocamdata in faza de studiu si de discutii. Pe de alta parte, ideea construirii unui tunel rutier de subtraversare a Aeroportului Baneasa este caracterizata ca proiect „science fiction“ si „abracadabrant“ de catre conducerea aeroportului.

„Nu exista nicaieri in lume asa ceva. Cel mult se poate trece peste calea de rulare, cum este pe aeroportul din Amsterdam, dar nu peste sau pe sub pista“, spune un oficial din conducerea aeroportului sub protectia anonimatului. Un simplu motiv care face ca proiectul primariei sa fie irealizabil este riscul actelor teroriste.

„Inchipuiti-va ce s-ar intimpla daca ar exista un atentat terorist in acest tunel. Nici nu imi dau seama ce efecte ar fi mai cumplite, cele asupra aeronavei de pe pista sau cele din tunel?“, spune acesta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.