Presedintele PNL sustinea, intr-un drept la replica acordat ZIUA la articolul "Fratia Citroen", ca nu face afaceri pentru ca este prim-ministru. Un document publicat in Monitorul Oficial 596 din 20 februarie 2007 demonstreaza tocmai contrariul.
ZIUA a dezvaluit la inceputul lunii februarie, in articolul "Fratia Citroen", legaturile dintre anumiti oameni de afaceri si premierul Calin Popescu Tariceanu. Imediat dupa aparitia articolului, primul-ministru, prin intermediul unui drept la replica semnat de Biroul de presa al Guvernului, ne-a anuntat ca ne va actiona in judecata. Presedintele PNL sustinea ca ziarul ZIUA a publicat "afirmatii false si ipoteze absurde, fara nici un suport real".

De asemenea, seful Executivului ne acuza ca am incercat sa manipulam opinia publica si ca intentia noastra "clara" a fost de a-l prejudicia. Punandu-ne la dispozitie o declaratie acordata ca raspuns la o serie de acuzatii lansate la adresa sa de Cozmin Gusa, Tariceanu preciza ca nu a facut afaceri dupa ce a ajuns in fruntea Executivului. "Nu am afaceri cu nici unul din cei mentionati in declaratiile facute de dl Gusa (n.r. - este vorba despre oamenii de afaceri Sorin Creteanu si Gabriel "Puiu" Popoviciu). In primul rand ca nu fac afaceri, pentru ca sunt prim-ministru, in al doilea rand, din ceea ce stiu, nu exista legaturi de afaceri cu firma respectiva la care eu sunt actionar", afirma primul-ministru in acelasi drept la replica. Cu toate acestea, ZIUA detine un document din care rezulta faptul ca Tariceanu s-a implicat direct in activitatea firmei sale Automotive Trading Services-SRL (ATS) si dupa ce a fost numit in functia de premier.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.