O nota din 2001 a unui informator al SRI contine dezvaluiri-bomba despre Omar Hayssam, sirianul acuzat de terorism in cazul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak. Conform documentului strict secret, informatiile nu au fost apreciate de ofiterul de caz care indica faptul ca astfel de date nu ar mai trebui consemnate. Documentul prezinta informatii de securitate nationala extrem de grave.

Nota informativa este datata 8 august 2001. Un ofiter operativ prezinta nivelului superior informatiile unui agent. Pe raportul informativ exista o rezolutie a unui ofiter superior care este foarte indignat: "Nu mai scrieti astfel de informatii pana nu le discutam cu conducerea sectiei, pentru a vedea daca sunt oportune sa le consemnam". Mai mult, este refuzata sugestia agentului de a transmite informatiile la Divizia B a SRI, cu mentiunea: "Sa-si obtina singuri informatiile". Divizia B este contraspionajul SRI, care se ocupa de penetrarea Romaniei de catre serviciile secrete straine si departamentul care trebuia sa se ocupe de informatiile agentului in teritoriu.

SCENARIUL. Conform notei, un agent al SRI ar fi fost "marsutizat" in mediul unor arabi, printre care si Omar Hayssam. Acest grup ar fi fost in relatii cu un sef SRI din Prahova, a carui functie si nume sunt prezentate in Nota, dar a carui identitate o vom trece momentan sub tacere. Interesant este ca protectia arabilor pe zona Prahova provine din aceeasi perioada in care alti sefi locali ai SRI erau implicati in alte afaceri dubioase in zona.

PROBA. Un document stupefiant al SRI ascuns din incompetenta sau poate din alte cauze
PENETRAREA LA VARF. Nota se refera la o actiune de penetrare la varf a structurilor statului roman, atat cele politice, dar si cele informative. Grupul de arabi a fost localizat in zona Doftana-Campina si era implicat in afaceri cu lemn. Agentul SRI prezinta identitatea a patru arabi, printre care si Omar Hayssam, despre care afirma ca, "in realitate, din date certe, verificate, cei doi sirieni, ca si cei doi arabi de la… (o firma din Bucuresti – n.r.) sunt ofiteri de informatii – agenti ai unor servicii de spionaj arabe si sustinatori ai intereselor islamismului si propagarea acestui cult in Europa Centrala si de est, inclusiv in tara noastra". Despre Hayssam si celalalt sirian se spune ca ar avea "legaturi apropiate cu principalele nuclee ale unor organizatii extremist-teroriste ce au reprezentare in Romania, cum sunt Hamas, Jihadul Islamic, Fratii Musulmani, Hezbollah, Al Daya s.a.". Scopul lui Hayssam si a celuilalt sirian era de a folosi aceste organizatii ca factor de presiune sau influenta, se mai spune in document.

TINTELE. Agentul A009 face dezvaluiri senzationale si in acelasi timp stupefiante: "Arabul (este vorba de celalalt sirian, M.A – n.r.) a afirmat ca cercurile pe care le reprezinta el si dl Hayssam in Romania platesc oricat pentru a gasi oameni politici cu putere de decizie si influenta care sa directioneze politica externa a Romaniei spre tarile arabe si spatiul CSI, si nu spre Uniunea Europeana sau SUA, coordonate, din afirmatiile acestuia, de masoni, sionisti si necredinciosi. In acest sens s-a laudat cu relatiile dlui Hayssam in mediul cercurilor guvernamentale de la Palatul Victoria, din cel prezidential, de la Cotroceni si din Parlamentul Romaniei, cu care se afla nu numai in relatie de prietenie, dar si de afaceri. De asemenea, a lasat sa se inteleaga ca dl Hayssam are mare trecere la sefii serviciilor secrete din Romania, carora le lasa impresia ca ii ajuta cu informatii. In realitate, ii intoxica cu date si informatii care nu sunt de actualitate, sunt de mare generalitate, sau care oricum transpira din mass-media sau alte surse oficiale, asigurandu-se insa de sprijinul acestora in situatii de criza sau pentru acoperirea activitatilor reale, desfasurate in tara noastra, impotriva intereselor romanesti economice, dar mai ales social-politice".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.