Norica Nicolai a anuntat ieri ca il va da in judecata pe Traian Basescu.In opinia ei, seful statului i-a incalcat dreptul fundamental de a accede intr-o functie publica
Potrivit Adevarul,Norica Nicolai a criticat decizia Curtii Constitutionale care l-a pozitionat pe seful statului „mai presus de lege" si a creat posibilitatea ca accesul la o functie publica sa fie ingradit din alte motive decat cele legale.

„Avand in vedere toate acestea, inteleg sa ma adresez instantei judecatoresti impotriva presedintelui Traian Basescu care, prin afirmatiile publice, in cazul motivarii refuzului candidaturii mele, mi-a incalcat un drept constitutional fundamental.

In acelasi timp, mi-a ingradit dreptul de acces la o functie publica", a afirmat ea, citata de Ziua. "Inteleg sa ma adresez instantei judecatoresti impotriva presedintelui Traian Basescu care, prin afirmatiile publice, in cazul motivarii refuzului candidaturii mele, mi-a incalcat un drept constitutional fundamental. Sunt constienta ca acest proces poate fi unul de lunga durata. Nu urmaresc sa acced la o functie publica, ci doar sa creez un precedent in Romania care sa nu dea dreptul nimanui ca, prin incalcarea drepturilor, sa-i fie lezate demnitatea si onestitatea, precum si accesul la o functie publica", a declarat Nicolai.

Potrivit Gardianul, aceasta ar fi adaugat ca daca problema nu se solutioneaza in niciun fel, ca ar putea ajunge la arbitrajul CEDO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.