Potrivit Adevarul,Norica Nicolai a criticat decizia Curtii Constitutionale care l-a pozitionat pe seful statului „mai presus de lege" si a creat posibilitatea ca accesul la o functie publica sa fie ingradit din alte motive decat cele legale.

„Avand in vedere toate acestea, inteleg sa ma adresez instantei judecatoresti impotriva presedintelui Traian Basescu care, prin afirmatiile publice, in cazul motivarii refuzului candidaturii mele, mi-a incalcat un drept constitutional fundamental.

In acelasi timp, mi-a ingradit dreptul de acces la o functie publica", a afirmat ea, citata de Ziua. "Inteleg sa ma adresez instantei judecatoresti impotriva presedintelui Traian Basescu care, prin afirmatiile publice, in cazul motivarii refuzului candidaturii mele, mi-a incalcat un drept constitutional fundamental. Sunt constienta ca acest proces poate fi unul de lunga durata. Nu urmaresc sa acced la o functie publica, ci doar sa creez un precedent in Romania care sa nu dea dreptul nimanui ca, prin incalcarea drepturilor, sa-i fie lezate demnitatea si onestitatea, precum si accesul la o functie publica", a declarat Nicolai.

Potrivit Gardianul, aceasta ar fi adaugat ca daca problema nu se solutioneaza in niciun fel, ca ar putea ajunge la arbitrajul CEDO.