Premierul Tariceanu a declarat, ca reprezentantii Nokia nu l-au informat, in cadrul discutiilor ce au precedat deschiderea fabricii de la Jucu, ca vor deschide o fabrica in Romania dupa ce o vor inchide alta din Germania, relateaza NewsIn.

"In urma discutiilor cu reprezentantii Nokia, nu am fost informat ca vor face o investitie in Romania in detrimentul unei fabrici pe care o vor inchide in alta parte. Nu este o problema care tine de Guvern, ci de Nokia. Nu este un incident care ma lasa indiferent, dar nu este responsabilitatea Guvernului ", a declarat Tariceanu.

Premierul a precizat ca este firesc ca fiecare stat sa isi puna in valoare avantajele si ca deschiderea fabricii de la Jucu demonstreaza ca Romania a reusit sa creeze un mediu de afaceri atractiv. Tariceanu a mai explicat ca acesta este efectul aderarii Romaniei la UE.

Nokia a inaugurat, luni, in parcul industrial Tetarom III, din comuna clujeana Jucu, prima linie de asamblare pentru modele Nokia 1200. In urma deschiderii fabricii de la Jucu, Nokia a inchis o fabrica la Bochum, in Germania, decizie care a starnit un val de proteste din partea fostilor angajati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.