De opt ani de zile, procesul fostului edil s-a plimbat pe la mai toate instantele din Bucuresti. Intre timp, unele dintre infractiunile de care este acuzat s-au prescris
Cea mai mare frauda din administratia publica locala este legata de numele lui Marin Lutu, fostul primar al Sectorului 4 – Bucuresti. Acum opt ani, procurorii l-au trimis in judecata pentru abuz in serviciu in forma calificata si pentru alte 16 infractiuni de fals intelectual si uz de fals. Practic, sub patronajul lui Marin Lutu, licitatiile organizate si desfasurate pentru reconstructia, modernizarea si administrarea pietelor agroalimentare din Sectorul 4 s-au desfasurat cu incalcarea legii. Bomboana pe coliva a reprezentat-o o firma facuta ad-hoc de consilierii locali, carora Lutu le-a aprobat asocierea cu primaria in vederea administrarii unei piete. Acelasi favor l-a facut fostul primar si unei firme in care actionar era fiica sa.
Dupa opt ani de la finalizarea rechizitoriului, dosarul fostului primar s-a plimbat pe la mai toate instantele, fara ca acesta sa pateasca altceva decat cele cateva luni de inchisoare din anul 2000. Anul trecut, Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a pronuntat o sentinta, nedefinitiva insa, prin care se dispune anularea unor inscrisuri falsificate. Este vorba practic de procesele-verbale referitoare la licitatii si de contractele de asociere in participatiune cu primaria pentru pietele din Sectorul 4.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.