Conducerea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva vrea sa construiasca un hipodrom in nordul Capitalei. „Avem promisiuni ca vom primi o suprafata de teren la maximum 25 de kilometri de Bucuresti, unde sa se construiasca o baza hipica moderna, astfel incit sa nu raminem, alaturi de Tirana, singura capitala europeana fara hipodrom“, a spus Gheorghe Mohanu, director in cadrul Romsilva. El a precizat ca Agentia Domeniilor Statului (ADS) trebuie sa faca o identificare cadastrala pentru a gasi un teren in zona din nordul Capitalei.

„Pentru a face un hipodrom mic ne trebuie in jur de 100 de hectare. La Budapesta, hipodromul are 76 de hectare, dar pentru ca luam in calcul si spatiul pentru utilitati, suprafata necesara pentru amenajarea unei piste hipice mixte, pentru trap si galop, precum si constructia de spatii auxiliare pentru agrement si pariuri, ne gindim ca ne trebuie ceva mai mult. ADS trebuie sa caute unde are disponibila aceasta suprafata. Nu este exclus sa fie vorba despre Peris. Va trebui ca printr-o hotarire de guvern terenul sa fie trecut din administrarea ADS in cea a RNP“, a spus Mohanu.

Proiectul RNP prevede ca terenul sa ramina in proprietatea statului si sa constituie contributia publica la investitie, urmind sa fie cooptate firme private care sa finanteze restul. „Va fi un parteneriat public-privat. Acum sintem in discutii cu mai multe firme atit din Romania, cit si din strainatate interesate sa investeasca. Probabil ca va fi nevoie de o investitie de 40-50 de milioane de euro deoarece investitia este complexa, cuprinzind de la spatii pentru pensiunea cailor si a oamenilor pina la restaurante si case de pariuri“, a spus directorul RNP. El estimeaza ca in cursul acestui an vor fi finalizate procedurile juridice, pentru ca in 2009 sa se dea drumul lucrarilor. „In maximum trei ani, hipodromul va fi functional“, a spus Mohanu.