Delegatia de revolutionari din Romania care a plecat, luni, la Strasbourg, in cadrul "Caravanei pentru Adevar", soseste in tara urmand sa picheteze locuinta lui Ion Iliescu din strada Moliere 3-5 pentru a-i preda o copie dupa actiunea juridica depusa la CEDO.

Revolutionarii considera ca deplasarea la Strasbourg a fost unica forma de a stabili pe cale juridica aflarea adevarului "despre crimele comise in perioada infractionala 14 dec.1989-15 iunie 1990"
Luni, 4 februarie, la orele 14:00, delegatia revolutionarilor protestatari s-a imbarcat in Caravana pentru Adevar care a pornit din Piata Universitatii, de la "kilometrul zero al democratiei romanesti", pe traseul Bucuresti-Strasbourg, intrucat , spun acestia, institutiile statului si partidele politice au refuzat dialogul cerut de reprezentantii revolutionarilor aflati in greva foamei din 18 dec.2007 pentru adevarul despre crimele istoriei recente, pentru lustratia anticomunista si pentru alte revendicari,

Autovehiculele echipajelor de salvare SMURD au insotit gratuit grevistii foamei de la Bucuresti pana la punctul de frontiera Nadlac. Din conducerea delegatiei face si parte si Ion Zubascu, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, aflat in greva foamei alaturi de revolutionari,

Demonstratia din fata Palatului CE

Joi, la orele 11, functionarii internationali al Curtii Europeene pentru Drepturile Omului (C.E.D.O.) au restituit documentele juridice originale - retinute 24 de ore, conform procedurii - delegatiei de revolutionari protestatari condusa de Teodor Maries, Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, ca anexe la actiunea depusa miercuri, la C.E.D.O., impotriva sistemului juridic al statului roman, solicitand prin aceasta, o hotarare a C.E.D.O. care sa oblige institutiile statului roman sa solutioneze dosarul 97/P/1990 referitor la crimele comise in timpul revolutiei.

"La orele 12, delegatia a depus o cerere catre CEDO prin care au solicitat ca actiunea juridica sa fie solutionata de catre C.E.D.O. in regim de urgenta, avand in vedere gravitatea faptelor probate si durata tergiversarii: 18 ani", au declarat revolutionarii.

Intre orele 13-16 delegatia revolutionarilor protestatari a participat la o manifestatie autorizata in fata Palatului Consiliului Europei la care au participat si romani din diaspora. Manifestantii au cantat cantecele Pietii Universitatii si au arborat pancarte cu urmatoarele slogane traduse in limba franceza: "Iliescu judecat pentru sangele varsat!", "Avem crime. N-avem criminali!", "Greva foamei pentru Adevar", "Vrem sa stim cine-a tras in noi in decembrie 1989", "Pacat, pacat, de sangele varsat!", "Justitia romana impiedica aflarea adevarului", "De 18 ani puterea politica ascunde criminalii", "Jos comunistii!", "Iliescu si ai lui, criminalii neamului!".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.