Nici nu a fost bine anuntata strategia europeana comuna pentru reducerea efectelor incalzirii globale, ca protestele au si inceput. Diversi experti avertizeaza ca masurile ecologiste vor bulversa domeniul energetic, periclitand chiar securitatea energetica a statelor Uniunii
Cel mai recent document care prezinta aceasta teorie si argumentele sale a fost publicat ieri de EUObserver. “Strategia Uniunii Europene de combatere a incalzirii globale intensifica vulnerabilitatea energetica a Europei, deoarece restrictiile impuse emisiilor determina companiile sa renunte la planurile de construie a unor noi centrale, potrivit operatorilor din domeniu”, relateaza publicatia electronica EUObserver.

INVESTITII ANULATE. “Foarte multe proiecte de investitii au fost anulate in ultimele luni”, a declarat pentru EUObserver Johannes Teyssen, vicepresedinte al Consiliului Mondial al Energiei, precizand ca doar in Germania au fost anulate planurile de construire a patru centrale termoelectrice. Teyssen, presedinte al companiei germane E.on, a facut aceste comentarii in cursul unei conferinte de presa in care a dat publicitatii un raport redactat de consiliu, o asociatie care reprezinta companiile energetice din 96 de tari. Documentul recomanda Comisiei Europene solutii pentru gestionarea unor viitoare crize energetice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.