Firma la care a fost angajata pana in 2003 o acuza pe actuala sefa a Loteriei ca si-a „insusit" aproape 12.000 de euro
Presedinta Loteriei Romane, Liliana (Ghervasuc) Minca, a sustinut intotdeauna ca a fost numita in fruntea Companiei Nationale pe criterii de competenta si ca a avut un traseu profesional impecabil. „Adevarul" prezinta dovezi potrivit carora, la una dintre societatile comerciale unde a lucrat, si-ar fi „tras" o parte din bani. Ghervasuc a omis sa-si prezinte in CV-ul postat pe site-ul institutiei anumite aspecte profesionale si, mai mult, nu a precizat ca o buna perioada de timp a ocupat functia de secretara.
Potrivit datelor de la Oficiul de Munca, Liliana Ghervasuc a absolvit, in 1988, Liceul de Chimie Industriala nr. 5 Bucuresti. Ulterior, a fost repartizata la intreprinderea „Steaua Rosie" Bucuresti, in functia de muncitor practicant mecanic masini utilaje.

Dupa Revolutie, a fost angajata, prin transfer, la Ministerul Industriilor in functia de dactilograf. Apoi, a urmat un curs de stenografie si secretariat, finalizat in 6 aprilie 1990. In 1992, Ghervasuc mai adauga la "colectia de diplome" si un curs de formare analisti-programatori asistenti pe microcalculatoare IBM. CV-ul oficial al Lilianei Ghervasuc arata ca in perioada 1989 -1993 a fost functionar in cadrul Ministerului Industriilor la directiile financiara, administrativa si aprovizionare, fara alte detalii.

Omisiunile din CV

Conform CV-ului, in perioada 1993-2000, Ghervasuc a lucrat pe functia de asistent-presedinte la reprezentanta firmei Balli Grup PLC Londra. Firma se ocupa, printre alte domenii de activitate, cu comertul de produse militare romanesti. Reprezentantul societatii britanice in Romania era gen. Victor Athanasie Stanculescu. In realitate, timp de sase ani, Liliana Ghervasuc a lucrat la Balli Trading LTD, in functia de... secretara, pentru un salariu fix de 100 USD. Ulterior a fost numita asistent presedinte la Balli.

Director executiv doar un an, nu trei

Timp de trei luni, Ghervasuc a primit salariu din doua locuri, potrivit registrelor Oficiului Fortelor de Munca. Ea nu-si daduse demisia de la Balli, insa s-a angajat, in mai 2000, la SC Fippi International SRL pe functia de director comercial. Societatea este reprezentantul in Romania al Fippi SpA Italia, unul dintre cei mai importanti producatori europeni de scutece pentru copii si adulti. Intre septembrie 2001 si octombrie 2002, Ghervasuc a fost director executiv cu un salariu de aproximativ 107 milioane de lei. In CV-ul oficial se arata ca sefa Loteriei a ocupat functia de director executiv in toti acesti trei ani.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.