Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat joi, pentru NewsIn, ca a inceput o ancheta in cazul decesului jurnalistului Max Banus, care a incetat din viata miercuri, pentru a vedea daca echipa medicala care a fost trimisa la caz a avut motive intemeiate pentru intarziere.

Raed Arafat a explicat ca rezultatele investigatiei vor fi facute publice la inceputul saptamanii viitoare. "In acest moment nu stiu decat ca masina de la Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB) a ajuns la caz in aproape jumatate de ora, fiind singura masina libera la acea ora si care venea din zona Bucurestii Noi", a adaugat Arafat. Secretarul de stat a mentionat ca motivul intarzierii invocat de soferul ambulantei a fost aglomeratia. De asemenea, secretarul de stat a explicat ca din acest motiv a fost solicitata o salvare Puls, care a ajuns imediat la pacient.

La randul sau, directorul Ambulantei Puls, dr. Laurentiu Luca, a precizat ca ambulanta a ajuns la caz la patru minute din momentul solicitarii. Luca a mai spus ca ar fi existat informatii potrivit carora echipajul Puls ar fi refuzat sa colaboreze cu cel al SAMB, dar a atras atentia ca acestea sunt false si a explicat ca este o interpretare total gresita, in conditiile in care serviciul sau colaboreaza foarte bine cu Ambulanta Bucuresti. "Noi nici nu stim daca a ajuns la urgenta vreo ambulanta din partea SAMB, intrucat echipajul nostru, format din trei membri, efectua in masina manevrele clasice de resuscitare la pacientul care se afla in stop cardiorespirator", a precizat Luca.

Directorul Puls a subliniat ca in urma manevrelor de resuscitare, care au durat aproape un sfert de ora, bolnavul si-a reluat ritmul cardiac, iar echipajul a transportat pacientul la camera de garda a Spitalului Pantelimon din Capitala, unde ulterior a decedat.

Max Banus, cunoscutul jurnalist al postului de radio Europa libera, a incetat din viata miercuri seara, in urma unui stop cardiac, la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti. Jurnalistul a suferit un stop cardiac miercuri seara in timp ce se deplasa intr-un taxi, in jurul orei 19.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.