Aeroportul International Baneasa - Aurel Vlaicu va fi inchis pentru zborurile civile in perioada summitului NATO, care va avea loc in Bucuresti la inceputul lunii aprilie, a declarat miercuri, pentru NewsIn, directorul general al aeroportului, Stefan Mladin.

Potrivit directorului Stefan Mladin, acest lucru a fost luat in discutie miercuri dimineata, la Ministerul Transporturilor (MT), in cadrul unei intalniri intre ministrul de resort, Ludovic Orban, reprezentantii aeroportului si ai companiilor de transport aerian care opereaza pe Baneasa.

Mladin a precizat ca in cadrul acelei intalniri, ministrul transporturilor i-a adus la cunostinta faptul ca "pe perioada summit-ului, aeroportul Baneasa va fi cu siguranta inchis traficului civil".Totusi, Stefan Maldin a spus ca la aeroport nu a fost primita inca o scrisoare oficiala in acest sens si de aceea detaliile legate de implicatiile opririi zborurilor civile in perioada summitului NATO nu au fost discutate.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat ca zborurile civile si comerciale de pe Aeroportul Baneasa ar putea fi deviate pe Aeroportul Otopeni. „Am primit o cerere neoficiala din partea organizatorilor summitului de a inchide Aeroportul Baneasa. Acesta va fi folosit pentru gararea aeronavelor care vor transporta participantii la summit“, a declarat Orban, citat de Cotidianul. Restrictiile avute in vedere de autoritati vor intra in vigoare incepind cu ora intrarii primei delegatii/invitat oficial in spatiul aerian al Romaniei pina la ora parasirii acestuia de catre ultima delegatie/invitat oficial.

Si soferii vor avea de suferit de pe urma summitului. Primaria Capitalei a inceput deja sa faca simulari pentru a stabili care vor fi rutele pe care presedintii de stat vor circula in perioada Summitului NATO, care va avea loc in perioada 2-4 aprilie. „Lucram la culoarele unice, pentru ca trebuie stabilit fiecare amanunt. Traficul pe Axa nord-sud pina la Piata Victoriei-Arcul de Triumf va fi perturbat, pe motiv ca se vor amenaja culoare unice“, a declarat Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei.

Potrivit acestuia si Calea Victoriei va fi inchisa in acea perioada. Si cu o saptamina inainte de summit soferii vor avea restrictii de trafic. „La sfirsitul lunii martie vom face simulari pe culoarele unice, pentru ca totul sa fie bine pus la punct“, a precizat Razvan Murgeanu. Acesta a mai precizat ca Guvernul va decreta 3 zile libere pentru cei care lucreaza in institutiile publice. „Cu siguranta in perioada 1-4 aprilie institutiile de invatamint vor fi inchise. Aceeasi masura se va aplica si pentru ministere si primarii“, a mai spus viceprimarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.