Razboiul continua: seful statului a dus acasa o sabie si o pereche de manusi de box, iar Basescu ramine un razboinic, chiar daca pentru asta mai incalca legi
Presedintele Traian Basescu a incalcat legea care ii obliga pe demnitari sa faca publice cadourile primite. Seful statului a intirziat cu 35 de zile publicarea listei cadourilor si a facut-o abia ieri, dupa ce ziarul Cotidianul a cerut un punct de vedere din partea Administratiei Prezidentiale referitor la depasirea termenului. Anterior, Cotidianul a solicitat in mai multe rinduri prezentarea listei cadourilor, inclusiv prin intermediul unei adrese oficiale.

Conform prevederilor articolului 3 al Legii nr. 251 din 16.06.2004, „autoritatile, institutiile publice sau persoanele juridice“ sint obligate ca „la sfirsitul fiecarui an“ sa publice lista cadourilor „pe pagina de Internet a persoanei juridice respective ori in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a“. Or, conform acestor prevederi legale, seful statului roman si subordonatii sai de la Palatul Cotroceni au depasit cu 35 de zile termenul-limita al acestei obligatii.

Cotidianul a adresat solicitari oficiale si catre alti demnitari care nu s-au conformat prevederilor legii in materie de cadouri, printre care premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul de Externe, Adrian Cioroianu.

Aseara, la inchiderea editiei, Administratia Prezidentiala ne-a transmis, sub semnatura sefului Cancelariei Ordinelor, consilierul de stat Gheorghe Angelescu, lista ceruta. La o prima lecturare am constatat ca, spre deosebire de anul 2006, si-a pastrat citeva dintre cadourile primite in 2007. Printre acestea se afla o sabie primita de la omologul sau polonez, manusile de la box de la Lucian Bute, un tablou, o caseta cu trei sticle de vin frantuzesc si o copie a monedei Aureus, emisa de imparatul Traian.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.