Calculele pesedistilor privind costurile enorme ale campaniilor electorale in cazul votului uninominal nu se potrivesc cu cele ale restului partidelor.
Vicepresedintele PSD Dan Nica estima, luni, in sedinta Biroului Permanent National, ca, daca se introduce sistemul de vot uninominal, campania electorala pentru un post de parlamentar va costa 300.000 de euro si pentru presedintia unui consiliu judetean - 1 milion de euro. Reactia oficiala a celorlalte formatiuni politice, sincera sau ipocrita, a fost unanima: „Sumele sunt enorme!”.

Secretarul general al PNL, deputatul Dan Motreanu, declara ca banii de care vorbeste Dan Nica nu ar putea fi stransi vreodata, mai ales in cazul presedintilor de consilii judetene: „Ganditi-va ce inseamna suma campaniei pe toata tara, pentru 41 de presedinti de consilii - 41 de milioane de euro! Nu cred ca s-ar putea strange atatia bani, chiar si daca pretendentii le-ar promite sponsorilor lor acces la fonduri europene sau mai stiu eu ce”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.