Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de marti, sa someze public posturile Antena 3, OTV, National TV si Kiss FM, deoarece au comis mai multe greseli de limba romana, si postul Realitatea TV pentru ca a intrerupt discursul presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy.

Membrii Consiliului au somat public posturile Antena 3, OTV, National TV si Kiss FM pentru ca, in intervalul 26 noiembrie - 11 decembrie 2007, au comis mai multe greseli de limba romana decat in precedentul interval de timp monitorizat.

Monitorizarea este realizata de CNA in colaborare cu specialistii Institutului de Lingvistica al Academiei Romane. Cele patru posturi au incalcat prevederile Articolului 88 din Codul audiovizual, care precizeaza ca "radiodifuzorii au obligatia de a asigura respectarea normelor ortografice, ortoepice si morfologice ale limbii romane, stabilite de Academia Romana".

In aceeasi sedinta, membrii Consiliului au decis sa someze public si postul Realitatea TV deoarece, in data de 4 februarie, a intrerupt cu un calup publicitar transmisia in direct a discursului presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy, rostit in Parlamentul Romaniei, si a incalcat prevederile Articolului 124 din Codul audiovizual. Articolului 124 din Codul audiovizual prevede ca "in cazul transmisiilor in direct, publicitatea nu trebuie sa afecteze integritatea programelor respective".

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) este autoritatea publica autonoma, aflata sub control parlamentar, care reglementeaza activitatea radiodifuzorilor. CNA elibereaza licente audiovizuale, autorizatii de retransmisie si decizii de autorizare audiovizuala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.