Adjunctul sefului Inspectoratului de Politie Dambovita, Vasile Tache, a declarat, luni, ca tot combustibilul din cisterna care s-a rasturnat in localitatea damboviteana Costestii Deal, aproximativ 27 de tone, s-a scurs in pamant, transmite corespondentul NewsIn.

Vasile Tache a mai spus ca se asteapta venirea unei macarale de mari dimensiuni pentru a putea repune pe roti autocisterna. Tache a mentionat ca din autocisterna s-a scurs in pamant tot combustibilul, autoritatile apreciind ca nu mai exista in acest moment pericolul unei explozii

Circulatia nu a fost reluata pana la ora transmiterii acestei stiri, soferii putand folosi trei variante ocolitoare: DN 71 Targoviste-Bucuresti, DJ 721 prin localitatea Produlesti sau DJ 701 prin orasul Titu.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie Dambovita, luni dimineata, la ora 06,15, pe DN 7, la km. 58+100, in comuna Produlesti, sat Costestii Deal, conducatorul unei cisterne, B. Marian, de 43 de ani, din localitatea Peris, care se deplasa catre Cluj, a vrut sa depaseasca un autoturism marca Ford Transit, moment in care partea din spate a cisternei a acrosat autoturismul Ford. In urma coliziunii laterale, cisterna s-a dezechilibrat si s-a rasturnat pe carosabil, blocand circulatia pe D. N. 7 in ambele sensuri.

Soferul cisternei a fost ranit, fiind transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca Bucuresti.
In cisterna, alaturi de conducatorul auto se mai afla un sofer de rezerva, iar in autoturismul Ford Transit se aflau sase persoane care mergeau la munca, niciuna dintre acestea nefiind ranite. In cisterna se aflau aproximativ 30 de tone de combustibil pentru avion, respectiv kerosen, impartit in cinci compartimente, mai precizeaza sursa citata.

La scurt timp dupa producerea accidentului, la fata locului au sosit 10 echipaje de politie si doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului de Pompieri Titu. Pentru preintampinarea producerii unei eventuale explozii cu consecinte deosebit de grave, politistii au dispus toate masurile de siguranta, respectiv, au evacuat locuitorii din 5 case din imediata apropiere a locului producerii evenimentului, se mai rataa in comunicatul Inspectoratului de Politie Dambovita.

Pompierii au intervenit de urgenta, folosind apa si spuma pentru crearea unei pelicule de protectie, prevenind in acest fel pericolul exploziei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.