In timp ce ministrul Korodi vrea sa reia negocierile pentru Canalul Bistroe, ucrainenii anunta deschiderea acestuia
Autoritatile romane vor reincepe anul acesta tratativele cu comisia Espoo si cu Ucraina pentru stoparea activitatii pe canalul Bistroe, a declarat ministrul mediului, Attila Korodi, citat de Rompres. Declaratia a fost facuta sambata cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede, cand ministrul a spus ca Delta Dunarii are o importanta deosebita pentru biodiversitatea continentului. Attila Korodi sustine ca in acest an Delta Dunarii intra intr-un program de protectie a unor specii de pasari unice pe continent, aceasta zona fiind cea mai importanta din Uniunea Europeana din punct de vedere al biodiversitatii.

"Aniversarea Zilei Mondiale a Zonelor Umede, pe 2 februarie, care marcheaza semnarea, in anul 1971, a Conventiei de la Ramsar, este un moment propice pentru a atrage atentia tuturor statelor europene asupra efectelor daunatoare pe care le va avea in timp Canalul Bistroe asupra Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii", a spus Korodi. Acesta a adaugat ca, din punct de vedere ornitologic, Romania a facut progrese importante si tocmai pentru acest lucru cere sprijinul comitetului director al Espoo pentru a proteja Delta de ceea ce va insemna canalul Bistroe.

Ucrainenii vor sa inaugureze canalul

Declaratia ministrului roman vine la doua zile dupa ce ministrul transporturilor din Ucraina, Iosif Vinski, din Ucraina, a declarat ca intentioneaza sa inaugureze anul acesta canalul Dunare - Marea Neagra. Vinski, citat de ForUm, a subliniat ca este ferm in a-si tine promisiunea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.