Presedintele va cistiga in toamna circa 9.600 de lei, premierul - 8.800, iar un parlamentar, circa 7.000 de lei.
Premierul Tariceanu si-a marit salariul. Nu doar pe al sau, ci pe al tuturor demnitarilor. Inclusiv pe cel al presedintelui Traian Basescu, cu care a fost cel mai generos. Potrivit unei decizii a Guvernului, demnitarii vor primi in luna aprilie cu 4,5% mai multi bani decit in luna martie a acestui an, urmind ca, in octombrie, indemnizatiile sa li se majoreze cu inca aproape 6%.

In aceste conditii, presedintele Traian Basescu va avea, de la 1 aprilie, o indemnizatie cu aproape 400 de lei mai mare decit in prezent, adica 9.055 de lei, urmind ca in luna octombrie sa incaseze 9.554 de lei. Leafa sefului Guvernului creste de la aproape 8.000 de lei la circa 8.800 in octombrie, de aceeasi marire urmind sa beneficieze si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Nicolae Vacaroiu si Bogdan Olteanu. Salariile senatorilor si ale deputatilor vor ajunge in toamna la aproape 7.000 de lei, ceva mai bine platiti urmind a fi ministrii, care vor cistiga in toamna 7.650 de lei, adica exact aceiasi bani cit presedintele CNA, Rasvan Popescu, si primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.