Oficiali de la Bucuresti au la dispozitie date conform carora diferenta dintre cei doi candidati ramasi in cursa pentru alegerile prezidentiale de duminica, din Serbia, este de aproximativ 40.000 de voturi.
Doar aproximativ 40.000 de voturi ii despart pe Tomislav Nikolici si pe Boris Tadici, candidatii care se confrunta duminica in alegerile prezidentiale din Serbia, cruciale pentru viitorul acestui stat.

Evaluarea le-a fost pusa la dispozitie unor oficiali romani, conform unor surse din rindul acestora, de analisti din serviciile de informatii. Caracterul acestui scrutin este considerat de mediile politice romanesti si europene ca fiind unul crucial pentru ca, in functie de cel care il va cistiga, Republica Serbia se va indrepta catre un viitor in Uniunea Europeana, prin democratul Boris Tadici, sau va reintra in izolare si se va indrepta spre Rusia, ca pe vremea lui Slobodan Milosevici, prin ultranationalistul si antieuropeanul Tomislav Nikolici.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.