Raportul Human Rights Watch 2008 aminteste ca Romania a fost implicata, anul trecut, in mai multe situatii controversate precum inchisorile CIA si incidentele cu jandarmii din Kosovo.
Studiul anual referitor la respectarea drepturile omului in lume, realizat de organizatia neguvernamentala americana Human Rights Watch, subliniaza, in capitolul despre Romania, ca lupta antiterorista afecteaza drepturile omului si statul de drept, o masura la care autoritatile recurg de multe ori fiind extradarea suspectilor. Potrivit MEDIAFAX, HRW aminteste raportul, din iunie 2007, al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei care sustinea ca CIA a avut centre ilegale de detentie in Romania si Polonia, in care suspectii de terorism au fost supusi unor "tehnici de interogare similare unor acte de tortura".

Organizatia aminteste insa ca guvernele roman si polonez neaga in continuare veridicitatea acestor informatii si ca APCE a denuntat obstructionarea anchetei de catre oficialitatile din Romania, Polonia, Germania si Italia.

HRW vorbeste si despre decretul de urgenta adoptat de guvernul de la Roma privind expulzarea tuturor cetatenilor UE care reprezinta o amenintare la adresa securitatii publice, dupa crima comisa, in octombrie, de un cetatean roman de etnie roma. Pina la jumatatea lunii noiembrie fusesera expulzati 150 de romani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.