Adrian Gorun, recent schimbat din functia de secretar general al Ministerului Educatiei, il acuza pe Calin Popescu Tariceanu de abuz in serviciu si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, intr-o plangere penala pe care a depus-o astazi la Parchetul General impotriva premierului, informeaza NewsIn.

Gorun il acuza pe Tariceanu de abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz contra intereselor persoanelor, asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

"Schimbarea mea din functie a fost un troc care aminteste de regimul sultanic", a declarat astazi Gorun la iesirea de la Parchetul General. Gorun a mai sustinut ca premierul s-ar fi asociat direct cu Dan Ilie Morega si cu o parte din clientela politica a acestuia pentru schimbarea sa de la Ministerul Educatiei.
Gorun a mai spus ca a trimis ieri, prin fax, la Parchetul General, plangerea impotriva premierului, dar ca procurorii i-au cerut sa o depuna personal.

Adrian Gorun, recent schimbat din functia de secretar general al Ministerului Educatiei, sustine ca indepartarea sa de la minister este urmarea directa a cererii pe care liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a adresat-o in acest sens lui Tariceanu, in vara anului trecut. Textul scrisorii lui Morega a fost prezentat atunci de mass-media, iar inaltul functionar public a facut plangere la Parchetul General impotriva premierului si liberalului gorjean.

Gorun a fost mutat saptamana trecuta de la Ministerul Educatiei la Comisia Nationala de Prognoza, prin ordinul primului ministru. Inaltul functionar public afirma ca a aflat din presa si ca premierul nu a avut niciun motiv de ordin profesional sa-l indeparteze din functie. Adevarata cauza, afirma Gorun, ar fi conflictul cu liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, informeaza NewsIn.

In iulie 2007, Realitatea TV a intrat in posesia unei scrisori prin care care Ilie Morega, presedintele filialei PNL Gorj, ii cerea sefului sau de partid, premierul Tariceanu, sa-l demita pe inaltul functionar public, Adrian Gorun, din Ministerul Educatiei, dar si din cea de rector al Universitatii Constantin Brancusi din Targu Jiu.

Morega ii sugera premierului sa invoce in cazul lui Gorun incompatibilitatea si conflictul de interese, dupa care sa-l treaca pe o alta functie in afara Ministerului si a judetului Gorj. Scrisoarea lui Morega catre premier a survenit dupa scandalul banilor pentru partid, din martie anul trecut, scandal pentru care este cercetat de DNA.
Intr-o inregistrare audio intrata in posesia Realitatea TV, Ilie Morega cerea bani pentru PNL directorilor de institutii descentralizate din Gorj. Morega a sustinut ca era vorba de cotizatii, iar PNL l-a suspendat pentru o luna din partid. Liderul PNL Gorj l-a acuzat pe fiul inaltului functionar public, Adrian Gorun, ca a facut inregistrarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.