Oficiul de Lupta Antifrauda (OLAF) scoate la concurs 100 de posturi pentru cetatenii comunitari
Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a programat un concurs pentru suplimentarea listei de rezerve a insitutiei pentru pozitii de asistent, administrator si administrator principal. Termenul-limita de inscriere este 26 februarie, la prinz. Potrivit Jurnalului Oficial al Uniunii Europene, salariul de baza pentru pozitia de AST4 (asistent), valabila de la 1 ianuarie 2008, este de peste 3.500 de euro lunar, in timp ce pozitiile de administrator (AD) pleaca de la aproape 6.000 de euro. Astfel, un administrator simplu (AD8) va avea un salariu de baza lunar de aproape 5.900 de euro. Iar administratorul principal (AD11), care are si functii de team lider si coordonator de negocieri la nivel international, poate cistiga 8.500 de euro lunar, numai din salariul de baza.

Insa pozitiile mentionate mai sus presupun si cerinte sprecifice atit in ceea ce priveste pregatirea academica, cit si experienta profesionala. Potrivit anuntului din Jurnalul Oficial, pentru pozitia de asistent sint necesare studii superioare de scurta durata, dar si o experienta profesionala minima de noua ani, dintre care cel putin jumatate trebuie sa fie in domeniul prevenirii fraudelor. Iar pretentiile cresc o data cu responsabilitatile si salariile pentru pozitiile de administrator si principal administrator. Pentru ambele se cer studii superioare de lunga durata, insa difera cerintele legate de experienta pe piata muncii.

Pentru un administrator simplu se cer minimum opt ani de experienta profesionala, dintre care cel putin patru in domeniul antifrauda, iar un administrator principal trebuie sa aiba o vechime in munca de minimum 16 ani, dintre care, la fel, jumatate in acest domeniu. Exista si conditii generale, cum ar fi calitatea de cetatean cu drepturi al UE sau cunoasterea a cel putin doua limbi oficiale UE.

Asistentii vor avea ca principale sarcini colaborarea pentru pregatirea investigatiilor in institutiile din tarile membre sau non-membre UE, urmarirea cazurilor de frauda, cercetare si asistenta tehnica pentru statele UE, dar si realizarea de rapoarte privind constatarile. Administratorii simpli vor lucra pe palierul preventiei fraudelor, prin coordonarea organizatiilor nationale responsabile in cazurile internationale si imbunatatirea legislatiei, dar vor conduce si investigatiile administrative. In plus, administratorii principali vor coordona si echipele de investigatie. Inscrierile se pot face pe site-ul europa.eu.int/antifraud.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.