Conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a numit-o la inceputul acestei luni in functia de sef al Directiei de Drumuri si Poduri (DRDP) Bucuresti, care administreaza aproximativ 2.500 de kilometri de drumuri nationale, pe Maria Magdalena Grigore, membru PNL, organizatia sector 3. La momentul numirii, experienta in munca a tinerei de 27 de ani cuprindea functia de curier personal la doi secretari de stat, angajata la cabinetul deputatului liberal Mircea Ciopraga, care conduce organizatia PNL sector 3, precum si trei luni ca economist in cadrul DRDP.

Angajati ai CNADNR care au solicitat anonimatul mentioneaza existenta unui mecanism cel putin curios al numirilor in interiorul Ministerului Transporturilor. „Pentru functia de sef al DRDP Bucuresti au fost mai multi candidati trimisi de ministru la deputatul Ciopraga pentru discutii, insa doar citiva au fost primiti si doar Maria Grigore a fost acceptata“, spun sursele indicate. Deputatul liberal confirma partial acest sistem al numirilor. „In calitate de presedinte al organizatiei sectorului 3 PNL, a trebuit sa fac recomandari cu privire la ocuparea unor posturi in administratie. Recomandarile le-am facut pe baza criteriilor de management profesional“, spune deputatul referitor la numirea fostei sale angajate la DRDP Bucuresti.

Maria Magdalena Grigore nu infirma ca numirea sa a fost sustinuta politic, dar trage speranta ca a contat si profesionalismul ei. „Sa va spun ca nu am fost ajutata si de domnul deputat ar fi un gest de nerecunostinta. Imi place sa cred ca totusi am fost numita pentru calitatile mele profesionale“, spune aceasta, afirmind ca este o persoana energica, tinara, dornica sa schimbe lucrurile in bine la DRDP Bucuresti.

Maria Magdalena Grigore are si calitatea de membru in Consiliul de Administratie al Tarom, acordata prin Ordinul ministrului Transporturilor nr. 221 din 22 mai 2007, cu cel putin doua luni inainte de a-si termina studiile superioare, la Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti. „Nu trebuie sa te pricepi la aviatie, la motoare, in Consiliul de Administrare. Pentru aceasta sint ingineri si piloti de aviatie“, spune Maria Magdalena Grigore. Ea pare o pasionata de aviatie: in biroul ei de la DRDP Bucuresti exista macheta unei aeronave Tarom, iar mouse-ul este sub forma de fuzelaj de avion, tot Tarom. Intrebat cum a fost posibila numirea studentei Maria Magdalena Grigore in Consiliul de Administratie al companiei aeriene nationale, deputatul Ciopraga ne-a trimis la cel care a facut numirea, adica ministrul Ludovic Orban. Ministrul Orban nu a putut fi contactat pina la inchiderea editiei.