Traian Basescu invoca, in motivele de recurs depuse de avocatii sai la Curtea Suprema in cazul "Tiganca imputita", ca CNCD nu s-a sesizat din oficiu, cum a procedat in cazul sau, si pentru afirmatii aparute in ziarul "Tricolorul", controlat de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.

"In mass-media au circulat afirmatii referitoare la etnia rroma, vexatorii pentru anumite persoane, fata de care Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) nu s-a autosesizat: "tiganul cu fata tumefiata" (referitoare la dl. Gabriel Liiceanu), "doi tigani se agita ca paduchii" (referitoare la Andrei Plesu si Mircea Dinescu)", se arata in motivele de recurs depuse de avocatii lui Traian Basescu in dosarul in care acesta a fost sanctionat cu avertisment pentru afirmatia "tiganca imputita".

Avocatii presedintelui au aratat ca afirmatiile enuntate au aparut in ziarul Tricolorul, publicatie din care au si depus extrase, informeaza NewsIn.

Mai mult, avocatii presedintelui arata ca afirmatia pentru care Basescu a fost sanctionat cu avertisment a fost facuta intr-un cadru privat si ca, potrivit prevederilor Constitutiei si ale CEDO, si el are dreptul la viata privata.

"Reclamantul are calitatea de presedinte al Romaniei, de persoana publica, viata sa publica sau privata fiind in atentia opiniei publice si tot ceea ce face sau spune presedintele Romaniei intereseaza in special publicul care are dreptul sa fie informat. Aceasta tinand cont si de conditiile concrete in care a fost inregistrata expresia pe telefonul mobil personal al ziaristei Andreea Pana pe care reclamantul i l-a luat si ulterior i l-a restituit. Si in calitate de ziarista si fata de faptul ca priveau pe reclamant ca sef al statului aceste informatii au fost facute publice in mod ilicit", au afirmat judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, care nu au acceptat recursul intentat de Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.