Conducerea Nokia are in vedere, pentru urmatoarele saptamani, implementarea unor masuri care sa vina in sprijinul angajatilor din Bochum. Potrivit Rheinische Post, concernul ar vrea sa le propuna angajatilor sa plece la fabrica din Romania.

Presedintele concernului, Olli-Pekka Kallasvuo, a anuntat ca Nokia doreste sa isi asume responsabiliatea sociala pe care o are. In acest sens, ar avea in vedere negocierea, saptamana viitoare, a unui plan de masuri pentru sprijinul muncitorilor cu reprezentantii angajatilor din Bochum si cu politicienii germani. Printre propuneri se afla si posibilitatea ca angajatii sa se mute cu locul de munca la fabrica din Jucu, in Romania, informeaza cotidianul german, potrivit NewsIn.

Propunerea pe care ar face-o Nokia muncitorilor de la Bochum aminteste de un caz din 2005 cand o firma din estul Frantei propunea, de asemenea, unora dintre salariatii concediati sa vina in Romania pentru un salariu de 110 euro pe luna, o idee ce a generat un adevarat scandal, comenteaza AFP.