Presedintele Traian Basescu le-a dat asigurari diplomatilor straini ca Romania va ramine cu trupe in Irak si va trimite militari in Kosovo.
Seful statului le-a dat asigurari ambasadorilor acreditati la Bucuresti - pe care i-a primit ieri, in cadrul traditionalei intrevederi cu prilejul Anului Nou, la Palatul Cotroceni - ca Romania isi va respecta angajamentele de participare militara internationala luate fata de toti partenerii sai. Presedintele le-a explicat diplomatilor straini ca o dovada in acest sens o reprezinta aprobarea in CSAT a dislocarii in Kosovo a 175 de politisti si jandarmi, urmind ca acestia sa fie trimisi in zona cind va decide UE.

Anuntul lui Traian Basescu a fost o surpriza, pentru ca decizia in privinta Kosovo nu a fost comunicata dupa ultima sedinta in plen a CSAT. Conform precizarilor sefului statului, liderii Parlamentului au fost instiintati de aceasta decizie abia marti. Totodata, seful statului a insistat asupra faptului ca Romania „isi va respecta toate angajamentele” privind „prezenta noastra militara” in Irak, dar si in Afganistan ori in Balcanii de Vest si in Africa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.